Tag Archives: амнести интернешенел

(ФОТО) БОРБА СО КОРОНА: Во светот од вирусот починале повеќе од 3.000 медицински работници!

Организацијата за човекови права Амнести Интернешнл објави дека три илјади здравствени работници низ целиот свет починале како резултат на коронавирусот и дека се соочуваат со бројни предизвици за време на пандемијата. Амнести Интернешнл предупреди за несоодветни работни услови – ниски плати, долго работно време и насилство од кое страдаат, пренесува …

Повеќе »