Воздухот мириса на зима, а зимата бара покалорична храна. Затоа уживајте…
Време е за печени пиперки во сите облици и вкусови. Солена торта од печени пиперки е најдоброто солено предјадење на сите времиња. Се прави брзо и нема шанса нешто да тргне во погрешен правец – едноставно им успева на сите.
Потребно е: 10. печени пиперки, 200 мл кисела павлака, 200 г мајонез, 200 г крем сирење, 200 г шунка, исечена на кругови, 2 тврдо варен и јајца, 1 пакување тост кашкавал, 100 г кашкавал, масло, неколку црели маслинки,сол, црн пиопер.
Подготовка: излупете ги печените пиперки, отстранете ги семето и дршките па испохувајте ги. Кога ќе се изладат редете ги во огноотпорна чинија, а преку нив намачкајте фил од павлака, мајонез и крем сирење. Потоа ставете кругови шунка, па потворно ред пиперки па фил, па кашкавал, па фил и на крај изрендајте кашкавал и варени јајца. Украсете со маслинки и магдоност.
Уживајте!