филм

(ВИДЕО) Филмови денес  кабелски канали

  15:10 TV 1000 „Буш“ (драма, биографски, историски 2008) Содржина: Наклонет на алкохол и убави девојки, младиот Џорџ Буш по ништо не се одвојува и долго не покажува никаков интерес за политика. Остварувањето на интересен начин покажува како „безличнот тип“ дошол на чело на една од најмоќните земји во светот, …

Повеќе »

(ВИДЕО) Филмови денес  кабелски канали

    HBO 12:50 „Тами“ (комедија  2014) Содржина: Тами има лош ден. Го удрила автомобилот, добила отказ во ресторанот за брза храна и наместо дома да најде утеха, таа го пронаоѓа мажот во незгодна ситуација со комшиката. Време е да се спакува и да замине. Лоша вест е дека е …

Повеќе »

(ВИДЕО) Филмови денес, на кабелски канали

14:30 Prva Plus „Големиот удар“   (драма, акција  1998) Содржина: Амбициозната ТВ репортерка, Џени Лернер, ќе наиде на приказна која бара реакции од Белата куќа. Претсеателот на Америка, Бек, најавува решение на владата, тим астронаути ќе биде испратен во мисија на уништување на кометата која се заканува да ја уништи земјата. …

Повеќе »

(ВИДЕО) Филмови денес  на кабелски канали

15:45 Fox Movies „Моби Дик“ (авантура, драма 1998) Содржина:Сакајќи да се придружи на посада на китоловец и нешто да заработи, младиот морнар Исмил во пристанишната крчма го запознава молчеливиот, тетовиран и ексцентричен Квикуега со кого на една ноќдели соба. И покрај морнарските приказни за тоа дека капетанот Ахаб, китоловец, е …

Повеќе »

(ВИДЕО) Филмови денес на кабелски канали

14:15 Prva Plus „Прекрасен ум“ (биографски, драма   2002)Содржина: Емотивна драма за вистинскиот гение. Приказната е инспирирана од животот на математичарот Џон Форбс Неш. Благодарение на своето научно откритие, згодниот и ексцентричен Неш бил на праг на меѓународна слава. Но, на патот кон неговиот успех се нашла болеста – шизофренија. Со …

Повеќе »