МЗ: Информации за теренска вакцинација – 13 јули (вторник)

Теренската вакцинација, утре 13 јули, ќе се одвива во овие населени места во секоја од следните општини:
Делчево/Македонска Каменица – Цера
Тетово –  Желино, Стримница, Долна Лешница, Горна Лешница, Палатица, Требош, Узурмишт
Гостивар –  Чегране, Форино, Врапчиште, Чајле
Штип – Чардаклија, Горен и Долен Балван, Крупиште
Прилеп – Ракле, Никодин, Царевиќ
Свети Николе –Мустафино
Кратово –   Страцин, Димонце,Пендак,Крилатица, Таламанце, Трновац
Виница – Лаки, Драгобраште
Демир Хисар –  Бараково, Единаковци, Света
Валандово – Пирава
Струга – Радолишта, Шум, Заграчани
Крушево – Норово, Алданци, Селце
Ростуше – Присојница
Дебар –  Могорче
Струмица – Свидовица
Босилово – Старо Балдовци, Дрвош
Неготино –Пепелиште
Радовиш –  Дедино, Ињево
Пробиштип – Долни Стубол
Кочани – Чешиново
Кичево – Србица, Ново Село
Кавадарци –   Росоман, Сирково
Битола –  Дихово, Нижеполе, Трново,  Магарево, Брусник, Лавци
Вевчани – Велешта, Добовјани, Горно и Долно Татеши
Охрид – Мешеишта, Климештани, Ботун, Злести, Белчишта
Македонски Брод – Самоков
Велес –   Дреново, Долно Јаболчиште, Горно Јаболчиште
Крива Паланка –   Дубровница , Луке
Куманово – Арбанашко, Малотино, Рамно, Мглинце, Буковљане, Длабочица, Дејловце, Цветишница, Жегљане, Степанце, Кокино, Бајловце, Жељувино, Аљинце, Осиче, Облавце, Макреш, Канарево
Скопје – Сарај, Грчец, Крушопек, Љубин
Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници.
Министерството за здравство секојдневно ќе информира преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид 19.
Замолуваме, за поддршка на овој процес.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

ПЕТ РАБОТИ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ПОЧИТУВА СЕКОЈА СВЕКРВА: Само така ќе има совршен однос со синот и снаата

Сите знаеме за стереотипот за свекрвите, кој не е најпозитивен. Меѓутоа, во пракса често е …