(Рецепт) РУСКА ДОКТОРКА ВИКТОРИЈА СЕМЈОНОВА:„СМРТТА доаѓа од цревата и затоа мораме да ги чистиме од ТОКСИНИ!“

Ако цревата не функционираат правилно, празнењето не е редовно и често чувствуваме болка во стомакот, тоа е првиот знак дека во нив се акумулираат отрови и токсичен отпад …
Сите болести почнуваат да се развиваат во цревата. Вака Хипократ ја објаснил важноста на детоксикацијата на целиот организам, а во современи услови овие тврдења се остваруваат соочувајќи се со се’ поголем број луѓе кои страдаат од рак на дебелото црево. Русинката Викторија Семијонова со години успешно лекува со својот рецепт за радикална детоксикација, односно чистење на сите токсини од цревата.
Ако цревата не функционираат правилно, празнењето не е редовно и често чувствуваме болка во стомакот, тоа е првиот знак дека во нив се акумулираат токсини и токсичен отпад, кои ги внесуваме преку храната, а кои подоцна се апсорбираат во организмот и со тоа го труе одвнатре.

Најчеста причина за акумулација на токсичен отпад е пржената и мрсна храна, брзата храна и недоволното внесување свежа храна, пред се овошје и зеленчук…
Пржената и брза храна се полни со токсини и адитиви кои создаваат мембрана во самите црева, која се скаменува со текот на времето, формирајќи колонија на непријателски бактерии.
Така, телото не може да ги апсорбира повеќето хранливи материи, а тоа постепено го ослабува вашиот имунитет и го прави подложно на разни вируси од околината.
Руската докторка Викторија Семијонова советува дека цревната детоксикација е вистинскиот пат кон здравјето. Знаци кои укажуваат дека цервата се преоптоварени се констипација (запек) грчеви во областа на желудникот и цревата, кандида, воспаление на бубрезите, лош здив и често габички на нозете.

Рецепт за радикална детоксикација
Конзумирајќи го овој пијалок за детоксикација според рецептот на руската докторка Викторија Семијонова, можете да ги исчистите цревата и да спречите развој на рак на дебелото црево. Користете само домашна и еколошки одгледувана, органска храна бидејќи во спротивно би можеле да внесете уште повеќе токсини во вашето тело.
За да се подготви пијалок за детоксикација, потребно е да се подготват половина килограм моркови, половина килограм свежо цвекло, една рака сецкани суви кајсии, една рака суво грозје и една лажица мед. Исецкајте ги морковот и цвеклото на мали парчиња и ставете ги во тенџере. Во друго тенџере ставете вода да зоврие и прелијте го зеленчукот, така што водата да е два прста над зеленчукот. Потоа додадете сецкани суви кајсии и суво грозје. Ставете се на оган и веднаш штом зоврие, тргнете го тенџерето од оган.
Кога ќе се олади, во смесата, додадете 1 лажица мед. Префрлете на ладно место и оставете да отстои 12 часа. По тој период, исцедете ја течноста преку газа и чувајте ја во фрижидер. Пијте половина чаша три пати на ден, пред јадење. Можете исто така да ги јадете парчињата овошје и зеленчук одделно или едноставно да ги додадете во вашиот оброк.
Со цел подобро да ги исчистите цревата, применувајте го овој рецепт еден месец. Наведената количина ќе биде доволна за 2 дена.

Лековити својства на пијалокот
Цвеклото совршено ги чисти цревата, црниот дроб и крвта, што спречува формирање на камења во бубрезите и жолчката. Покрај витамините Б1, Б2, Б6 и Ц, содржи целосен опсег на минерали, како што се калциум, калиум, магнезиум, фосфор, стронциум и бром. Благодарение на аминокиселината бетаин, цвеклото спречува и формирање на туморски клетки во организмот.
Морковот има силни антиоксидативни својства и содржи бета-каротен, кој се претвора во витамин А во организмот.Овој витамин е особено силен борец против слободните радикали и чувар на имунитетот, што е истовремено неопходен за растот на клетките и здравјето на очите. Ги чисти крвта и бубрезите, го балансира новиот шеќер во крвта и штити од рак.
Сувото овошје, како што се суви кајсии и суво грозје, го елиминираат вишокот слуз од цревата и органите на желудникот, со што придонесува за здравјето на црниот дроб и слезената. Сувите кајсии делуваат како благ лаксатив и поттикнуваат елиминација на отпадот од телото. Сувото грозје исто така го стимулира варењето и ја ублажува анемијата и го намалува ризикот од рак.
Медот, природен засладувач, популарно наречен „течно злато“, често се користи како природен лек во народната медицина. Содржи протеини, витамини и минерали кои му се потребни на организмот и има силни антибактериски својства. Природниот мед содржи пробиотици кои ја поттикнуваат активноста на добрите бактерии во цревата.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.


Видете следно

(ВИДЕО) ХУМАНОСТ НА ДЕЛО: Дедо (85) на клавир свири познати мелодии и така им помага на заболените од рак

Во чест и сеќавање на неговата почината сопруга, тој ја иницирал оваа хуманитарна акција. Алан …