(Рецепт) Солени Рафаело топчиња: Најубаво предјадење кое освојува!

Рафаело е една од најпродаваните слатки ширум светот, но дури и овој солен пандан на познатите слатки топчиња со кокос не треба да се фрла. Напротив, ќе уживате и при правење и во комбинирање на вкусови.
Состојки:
1 парче пилешко бело месо
200 грама фета сирење
1 врзоп зеленчук за супа
1 лажица мајонез
1 лажица кисела павлака
7 маслинки полнети со пиперки
брашно
50 грама кашкавал
200 грама сусам
2 јајца
4 кисели краставички
масло
сол, мелен црн пипер
Подготовка:
Извадете ги кожата и коските од белото пилешко месо. Ставете ги месото и коските во тенџере. Додадете целер, магдонос, моркови и магдонос. Истурете еден литар вода, сол и црн пипер. Оставете зеленчукот да се вари 40 минути. Исцедете ја содржината.
Сомелете ги месото и зеленчукот и истурете ги во подлабок сад. Додадете краставички исечени на коцки и сирење фета. Додадете рендано кашкавал, павлака и мајонез.
Земете од смесата, израмнете и ставете ги полнетите маслинки на средина. Формирајте топле, валкајте ја во брашно, јајца и сусам. Сите топчиња подгответе ги на ист начин.
Пржете во загреано масло.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.


Видете следно

(ФОТО) Открила дека сопругот после 15. години брак и рекол дека е хомосексуалец: „Сега сме најдобри пријатели!“

ЖЕНА од Велика Британија чиј сопруг откри дека е хомосексуалец по 15 години брак открила …