(Рецепт) Домашен лек против запушени артерии, формирање камчиња и зајакнување на имунитетот: Ги убива сите инфекции во организмот!

Овој природен лек исто така спречува појава на слободни радикали, кои имаат бројни негативни ефекти
Ви претставуваме одличен природен рецепт за третман и превенција на запушени артерии. Исто така е добро за регулирање на покачените масти во крвта, спречување на општ замор на телото, спречување и лекување на инфекции и настинки, интензивно зајакнување на имунолошкиот систем, чистење на црниот дроб и подобрување на ензимите на црниот дроб.
Овој природен лек спречува појава на слободни радикали во организмот, кои предизвикуваат најсериозни болести и други состојби поврзани со болести на срцето и крвотокот.


Потребни состојки:
4 цели поголеми главички лук
4 лимони со кора
помал корен од ѓумбир (3-4 см)
2 литри чиста вода


Подготовка: Лимонот измијте го добро и исечете го на парчиња. Ако станува збор за лимон кој не е органски, или ако е испрскан, тогаш третирајте го со мешавина од оцет и вода. Излупете го лукот и ставете го во мешалка заедно со лимонот и ѓумбирот.
Направете хомогена смеса. Истурете ја мешавината во металена сад, истурете два литра вода и загрејте сè со мешање до точката на вриење. Непосредно пред мешавината да зоврие, исклучете го шпоретот и оставете сè добро да се излади. Процедете низ цедалка со средна густина и истурете во стаклени шишиња.
Овој лековит пијалок се пие секој ден во чаша од 2 дл најмалку 2 часа пред јадење, односно на целосно празен стомак. Чувајте го пијалокот во фрижидер.


Периодот на третман трае 3. недели со дневна потрошувачка на една чаша, по што треба да направите пауза од една недела, по што ќе можете да продолжите со конзумирање во истиот циклус.
Ако вкусот не ви одговара, можете да додадете мед. По 3. недели употреба, треба да почувствувате значителна регенерација на телото.
Покрај веќе споменатите придобивки, пијалокот е особено корисен за спречување на калцификација во организмот, што предизвикува камчиња во органите и затнување на крвните садови.
Комбинацијата од лимон, вода и вареење го неутрализира мирисот на лук. Пред секоја употреба, протресете го шишето со овој домашен лек, така што талогот од лимонот и лукот на дното ќе се измеша со сокот.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

(Рецепт) Солени Рафаело топчиња: Најубаво предјадење кое освојува!

Рафаело е една од најпродаваните слатки ширум светот, но дури и овој солен пандан на …