(ФОТО) Запечени тиквички со јајца и сирење: Никогаш поедноставен, побрз и повкусен оброк!

Кога немате време и немате идеја што да подготвите за ручек или вечера, овој рецепт е идеален
Состојки (количина за едно лице):
1 тиквички со средна големина
1 јајце
100 гр младо сирење со малку маснотии (или урда)
0,5 дл јогурт
2 лажички маслиново масло
лук
Подготовка:
Маринирајте ги тиквичките. Исечете ги на прстени, коцки или по желба.
Посипете со сув зачин, или само додајте сол и бибер по желба.
Додадете рендан лук, малку, само за вкус.


Измешајте сè добро и оставете да отстои околу 15. минути да се исцеди водата, а потоа исцедете да се ослободите од течноста.
Ставете хартија за печење во тава, и пизматете ги јајцата со јогурт и масло.
Истурете во калап, додадете ги маринираните тиквички и изронете го сирењето над нив.
Печете во загреана рерна на 200 Целзиусови степени додека не се испече.
Можете да посипете со лажица пармезан пред печење.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

(ВИДЕО) ПРЕВОСПИТУВАЊЕ – Синот го украл автомобилот на родителите: А кога ќе видите како го казниле – добро ќе размислите за нивната одлука!

Семејството  во Феникс дошло на многу практична и јака идеја како да го казни 14-годишниот …