(ФОТО) Гурмански проички

Кој не сака нешто набрзина од стилот – истури и измешај. За секој ден, за појадок или вечера но и ненадејни гости…
Состојки:
2 јајца
2 чаши минерална вода
1/2 чаша масло
1 чаша брашно
1 чаша пченкарно брашно
1/2 чаша пченкарен гриз (палента)
1 кесичка прашок за печиво
2 лажички (рамни) сол
100 г. суво месо или шунка
100 г. кашкавал
2 кисели краставички
Подготовка: измтете ги јајцата, со маталка, додајте масло, минерална вода, измешајте, па полека вмешајте ги брашната измешани со печивото и солта.На крај вмешајте ги сечканите суво месо, крставички (убаво исцедени) и кашкавалот.
Истурете во калапи за мафини, убаво намачкани со путер или маргарин, печете на 180 степени, додека ивиците не почнат да се одвојуваат од страните на калапот.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Бојата на вашето лице открива дали имате здравствени проблеми

Изгледот на кожата лесно може да открие одредени здравствени проблеми. Бледило, осипот или акните понекогаш …