(ВИДЕО) Идеален рецепт за посна слава – Риба на манастирски начин: Свежа и вкусна и наредниот ден!

Уживајте во ароматичниот вкус на ослиќ печен во рерна
Потребно е: 3 парчиња ослич, 1 главичка лук, сончогледово масло, свеж магдонос, суви зачини: оригано,босилок, копар, маслиново масло.
Подготовка: сувите зачини измешајте ги и убаво распоредете на рибата исечена на парчиња. Оставете барем два часа да отстои во фрижидер. Потоа рибата ставете ја на плех за печење и се полива со масло (по 1 лажичка на секое парче). Покријте со алуминиумска фолија и печете околу половина час во рерна загреана на 200. степени. Потоа извадете ја фолијата и печете уште 10 – инна минути.
Во посебен сад ставете доста сечкан лук и магдоност, маслиново масло и сол па сето тоа полијте го врз врелата риба.
Вратете ја фолијата врз рибата и оставете да отстои додека рибата не се излади, или до утредента.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

(Рецепт) Рицинусовото масло и сода бикарбона: Лекуваат катаракта, отстрануваат папиломи и брадавици, ја подмладуваат кожата!

Постојат дури 18. здравствени потешкотии кои рицинусовото масло и сода бикарбоната успешно ги решаваат… Алергиски …