(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Чудо на природата: Највисоки слапови на Жолтата река кои оставаат без текст!

Ако сакате да сведочите како огромни количества вода драстично се слеваат пред вашите очи, слаповите е најдобро да се видат на пролет…
Хукои е името на највисоките слапови на Хуанг Хеи или Жолтата река и на вторите највисоки слапови во цела Кина. Сместени се во истоимениот град во провинцијата Шанкси. Високи се околу дваесет метри а нивната ширина се менува во зависност од сезоната.
Во сувиот дел од годината слаповите се широки околу 30. метри, но за време на поплави, како директна последица на топењето на ледот после зимата можат да достигнат и’ до 50. метри во ширина.
Ако сакате да сведочите како огромни количества вода драстично се слеваат пред вашите очи, слаповите е најдобро да се видат на пролет.Поради спектакуларниот призор кој го создава оваа река, станува збор за многу популарно туристичко одредиште за бројни Кинези.
Како изгледаат највисоките слапови на Хуанг Хеу погледнете во нашата галерија.

loading...

Видете следно

(ФОТО ГАЛЕРИИ) Сите сакаат да ја копираат: Откриваме зошто Меган Маркле е новата модна икона!

Откако е објавено дека убавата Американка Меган Маркле ќе стане сопруга на принцот Хари, модниот …