Прва работа која милионерите ја прават кога ќе станат е…

Период од денот кога милионерите создаваат голем дел од своето богатство е утрото. Том Корли, автор на книгата „Rich Habits”, во текот на пет години ги проучувал животните навики на дури 233. милионери ширум светот.
Корли заклучил дека ова група луѓе најголемиот дел од своите сили ги вложува наутро.
Милионерите во раните утрински часови (поиединци се будат во три или четири часот) најмногу медитираат, вежбаат, работат на решавање на проблемите и читаат. Оваа последна ставка е исклучително битна бидејќи оваа група луѓе постојано се труди да ги прошири своите знаења.
Милионерите исто така извесно време трошат и на читање ведри, мотивациски и инспиративни работи, благодрение на кои се стекнуват со добро расположение за работа и достигнување на целите кои себе си ги поставиле.

loading...

Видете следно

Дневен хороскоп за петок (19.01.2018)

Овен Ќе бидете емотивно нестабилни, што најповеќе ќе се одрази на вашиот приватен живот, но …